Vrijdag de 13deWaarom is er toch zo een grote voorzichtigheid op een dag als vrijdag de 13de, en dan helemaal vrijdag 13 September vandaag dus?!

Het schijnt zo te zijn dat vrijdag de dag is waarop Jezus aan het kruis is genageld en vandaar dat als deze dag dan ook nog eens een 13de is, deze gedoemd is een ongeluk te worden. Geschiedenis vertelt ons verder dat de vrijdagen erom bekend stonden door de Romeinen te worden ingevuld met het voltrekken van doodvonnissen. De negativiteit om het getal dertien is weer terug te leiden naar het feit dat er dertien personen aan het laatste avondmaal van Christus hadden plaatsgenomen.  Uit verder historisch onderzoek blijkt dat vrijdag de 13de de dag zou zijn waarop heksen bij elkaar kwamen.

Het is niet overal de specifieke vrijdag de 13de welke als ongeluks of pechdag wordt gezien, in Spanje, Latijsn-Amerika en Griekenland wordt dinsdag de 13de als ongeluksdag gezien.

Voor vele lijkt vandaag helemaal een bijzonder dag want het vrijdag de 13de en dan ook nog in 2013, zou iemand hier ook een theorie over hebben? Wie weet, en voor nu een fijne avond en op naar de volgende vrijdag de 13de!Vrijdag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: