kerstengel

Zomervakantie, Paasvakantie, Meivakantie, allemaal heerlijk om naar uit te kijken; ‘effe lekker niks’. Vakanties dus. Maar dan…de Kerstvakantie!!

Alleen het woord al, levert bij menigeen een paar goede vlekken in de nek op. Men móet ineens van alles; met veel mensen, veel eten, veel drinken en veel kado’s kopen. Met een gebbetje kom je niet meer weg; er moet onder de boom een Amerikaans aandoend aantal pakketjes liggen; voor iedereen één kado, is zoooo not done.. Dus sleep je jezelf op het allerlaatste moment, nét als de rest van Nederland het winkelcentrum in, elleboog je jezelf een weg door alle schappen en sta je vervolgens een uur in de rij bij de kassa, om te horen dat het pakketje niet ingepakt kan worden en het inpak papier áchter in de winkel te vinden is.

Je blauwe kaart geeft inmiddels een te lange parkeertijd aan en de kalkoen moest allang uit de oven… Dat brengt me bij de volgende horde; Het Kerstdiner; bij eigen familie én bij schoonfamilie. Met een beetje mazzel hartstikke gezellig, maar soms een enorme verplichting. Achteraf valt het trouwens vaak wel mee, maar de stress én de vlekken vooraf,  blijven ieder jaar hetzelfde.

yoga

Mind you, ik hou van de Kerstsfeer, van lekker eten, lekker drinken en ik vind het enig om kado’tjes te geven, maar toch het liefst houd ik het klein; met gezin, thuis, bij de haard, pyama en sloffen aan en de deur op slot. Of, is het gewoon een kwestie van goed plannen? Volgend jaar maar weer eens proberen… Een goed voornemen! Allemaal een gelukkig, gezond, lekker en inspiratievol 2014!

happy new year

Esther Duller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: