Clovis Taittinger

Afgelopen week hadden we Clovis Taittinger op werkbezoek; een telg van de Taittinger Champagne-familie. Dé kans natuurlijk, om wat meer over het magische drankje met bubbels te horen. Het werd een verrassend gesprek over kunst, cultuur én passie!

Clovis Taittinger Cahampagne

Familie Taittinger heeft het champgne huis Forest & Fourneaut (sinds 1734!) gekocht en langzaam hun eigen draai en, letterlijk, hun eingen smaak aan gegeven vanuit een ‘maagdelijke’ situatie. De combinatie van het nuchter Nederland met zo’n ‘joyeus’ Frans product, is niet zo heel gek: Nederland heeft net als Frankrijk een oude cultuur, dat zie je terug in onze kunst, kunstenaars en architectuur. Ook houden wij, Dutchies, er een lifestyle op na waar we houden van de goede dingen des levens. De kunst van het eten, drinken en genieten viert hoogtij, onder andere door onze geweldige chefs. Volgens Clovis zie je dat terug hier in art’otel en 5&33. Een mooi compliment, dat we niet gaan ontkennen natuurlijk!

tattinger

Taittinger omschrijft zijn Champagne als vrouwelijk; het smaakt als een tedere kus en warme omhelzing. Tegelijkertijd is ze stoer en daardoor weer mannelijk. De Nocturne-lijn is daar een fraai voorbeeld van; spannende verpakking, die onmiddellijk doet denken aan een glamorous, woest nachtleven, waar je deel van wilt uitmaken. Hoe je het ook omschrijft, to the point of poëtisch, Champagne blijft iets uitstralen van luxe en doet je soms geloven dat je bij de ‘happy few’ van de rich and famous hoort. Hoe lekker is dat!?

Kom jij ook binnenkort dit unieke gevoel beleven bij 5&33?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: