Kees Neve

Kees Neve

Ontmoet onze restaurant manager: Kees Neve.
Zoon van Kees en Ank, geboren in Epe, getogen in Amsterdam.
Onze Kees heeft een 7 jaar jonger zusje.

Bij 5&33 serveren we gerechten uit de Mediterrane keuken, zoals Zucchini Fritti, Grilled Octopus en Goat Cheese Ravioli. Kleine porties, om te delen. Van wat voor soort eten houdt Kees nou eigenlijk zelf? Heel toevallig  gaat z’n voorkeur uit naar een beetje knabbelen met een lekker drankje erbij. Geen ingewikkelde meergangen diners. Als voorbeeld noemt hij Mezzes en Sushi, of Tapas.

Als hem gevraagd wordt naar z’n lievelingsgerecht uit z’n jeugd, begint ie te stralen: de oer Hollandse Jachtschotel van z’n moeder! Mama was degene die vroeger altijd kookte. Vol overgave maakte ze het avondeten klaar. Naast dus z’n ‘lievelings’ de Jachtschotel, waren er de gekookte piepers, vlees en groente, of een niet te versmaden hutspot. De Nederlandse keuken; simpel, geen toeters en bellen. Denk aan de Bruine Bonenschotel, Erwtensoep, Hete Bliksem, Hollandse Nieuwe en natuurlijk de Paling.

Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk

Paling

Paling

Kees kan zelf ook een aardig potje koken; dat gaat van een lekker mootje gebakken zalm, tot aan secuur gerolde Sushi. Maar, waar gaat ie heen, als ie zelf niet wilt koken?

“Ik ken natuurlijk heel veel horeca gelegenheden. Ik ga graag daarheen, waar ik de mensen leuk vind en het sfeertje ongedwongen is. Heerlijk als ze je vragen nog een drankje met ze te doen. Beter dan wanneer je om twaalf uur de tent wordt uitgekeken. Het hoeft voor mij niet opgeprikt, of allemaal volgens de regels. Gastvrijheid en gezelligheid, daar gaat het mij om”.

De dagen dat Kees vrij heeft (…) zou je hem kunnen tegenkomen bij het Turkse Kőşebaşi, of bijvoorbeeld Momo’s, of George WPA. Grootste kans hem tegen het lijf te lopen, is natuurlijk bij ons in 5&33!

#meetusonthecorner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: