Odyssee-web
Voor het eerst zal ‘De Odyssee’ als een dansvoorstelling worden uitgevoerd. De wereldberoemde mythe van de Griekse held Odysseus die na de Trojaanse oorlog tien jaar lang moet rondzwerven wordt in deze voorstelling verteld met verschillende verhaallijnen door middel van dans, beeld en muziek.
Met een bijzondere cast van honderd man waaronder dansers, een koor, musici, tissuedansers en een 1200 m2 decor pakt Lonneke van Leth de voorstelling groots uit.

Op zaterdag 9 augustus zal een live repetitie van ‘De Odyssee’ plaatsvinden in 5&33! Neem een voorproef op de voorstelling en laat je verrassen!

Aanvang: 16 uur
Entree: Gratis!

‘De Odyssee’ zal van 13 t/m 17 augustus en 19 t/m 24 augustus te zien tijdens Het Grachtenfestival 2014 op het Westergasfabriek terrein.
Meer info? Kijk hier www.deodyssee.nu

#meetusonthecorner

 

Het verhaal van Odysseus
Odysseus is een van de beroemdste helden uit de Griekse geschiedenis en wordt beshouwd als een historisch figuur van circa 1150 v. Christus, de tijd van de Trojaanse oorlog.

Volgens de mythe had Odysseus, een vrouw genaamd Penelope en een zoon, Telemachos, toen hij naar Troje vertrok.
De goden vonden Odysseus zelf ingetrokken en listig en hebben daarom besloten om hem een lesje te leren en te stuurden hem op een queeste. Wanneer Odysseus op reis vertrok, werd zijn vrouw lastiggevallen door andere mannen die beweerden dat haar man nooit meer zou terugkomen en dat ze opnieuw moest trouwen.
Tijdens de reis, moest Odysseus vele wezens verslaan voordat hij terug kon keren naar Penelope, zijn geliefde. Zeven jaar nadat hij deze goden en monsters versloef, woonde hij op een eiland bij de nimf Calypso. Op een dag ging Odysseus daar weg op een vlot, maar had ruzie met Poseidon, die vervolgens een storm op hem af stuurde waardoor zijn vlot kapot is gegaan.
Odysseus kwam drijvend op een balk aan op Scheria, waar de Phaiaken woonden. Aan de Phaiaken vertelde Odysseus zijn belevenissen en zij besloten om hem terug naar Ithaka, zijn thuis, te sturen. Toen Odysseus thuis kwam ging hij vermomd als bedelaar naar Eumaios de verkenshoerder. Eumaios herkende hem en vertelde hem over alle wantoestanden thuis. Samen met zijn zoon Telemachos maakte hij een plan om de vrijers te verslaan…

odyssee-flyer

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: